Literatura: |
Podstawowa:
Kapusta F., Agrobiznes, Wyd. Difin, 2012
Urban S.(red.), Agrobiznes i biobiznes. Teoria i praktyka, Wyd. UE we Wrocławiu, Wrocław 2014
Tracy M.: Polityka rolno-żywnościowa w gospodarce rynkowej, UW, Warszawa 1997
Górka-Warsewicz H., Świątkowska M., Krajewski K., Marketing żywności, Wyd. Oficyna a Wolters Kluwer business, Warszawa 2013
Czyżewski A., Sapa A., Mechanizm wymiany rolno - żywnościowej Polski z krajami UE, AE w Poznaniu, Poznań 2003
Uzupełniająca:
Skowronek Cz., Sarjusz-Wolski Z., Logistyka w przedsiębiorstwie, PWE, Warszawa 2012
Bilitewski B., i in., Podręcznik gospodarowania odpadami. Teoria i praktyka, Wyd. Seidel Przywecki, Warszawa 2006
Wasilewski M., Ekonomiczno-organizacyjne uwarunkowania gospodarowania zapasami w przedsiębiorstwach rolniczych. Wydawnictwo
SGGW. Warszawa. 2004
Kołożyn-Krajewska D., Sikora T., Zarządzanie bezpieczeństwem żywności. Teoria i praktyka, CH Beck, 2010
Szymanowski W., Łańcuchy i sieci dostaw żywności w Polsce i w wybranych krajach europejskich-ewolucja i i przykłady zastosowań
technologii informacyjnych, Wyd. WSHiFM, Warszawa 2006
|
Efekty uczenia się: |
KP6_WG4- zna podstawowe zasady działania gospodarki w sferze realnej i w sferze regulacji,
KP6_WG6- zna instytucje i organizacje funkcjonujące w skali krajowej i międzynarodowej
KP6_WG9- zna struktury i instytucje gospodarcze w kontekście realizowanej specjalności
KP6_UW2- potrafi dokonywać obserwacji i logicznie rozumować oraz interpretować zjawiska gospodarcze w kontekście realizowanej specjalności,
KP6_UW4-potrafi prognozować konkretne procesy i zjawiska gospodarcze, w tym w kontekście realizowanej specjalności
KP6_UK6- potrafi formułować poglądy dotyczące współczesnych problemów o charakterze ekonomicznym i prawnym,
KP6_KO4- potrafi wziąć odpowiedzialność za podejmowane decyzje, będąc jednocześnie świadomym ich rezultatów i konsekwencji.
|